Jump to content

Álomotthon - Casa Sierra Leone

2014. 09. 26. 23:59

Ezt a lenyűgöző épületet José Juan Rivera Río tervezte, és a hatalmas Mexikóváros külkerületei között húzódik meg. A 2014-ben felépült otthon az 1960-as évek modernizmusából merített ihletet, de a jelen korban is modernistának hat.

A Lomas de Chapultepec kolóniában található épület minden szögből felhívja magára a figyelmet. A lapos tető, és a rá merőleges kiszögellő falszerkezet miatt hamar elveszítjük a valóságérzetünket azzal kapcsolatban, hogy hol is kezdődik a kültér és a beltér.



A kő és a beton nem csak a falakon, hanem a padlókon is megjelenik és nagyon hangsúlyos. Az utcaszinthez képest a lakószint két és fél méterrel magasabban van, mely egy teljesen diszkrét, Mexikóvárosban ritkának számító privát szférát kínál a kertkapcsolatos nappali és a családi terekkel, ráadásul a növényzet szinte bekúszik az otthonba, tovább növelve az initmitást.

Az 1960-as évek építészeti stílusára emlékeztető épületszerkezet, a tágas belső terekkel és a lapos, minimalista berendezéssel izgazán különleges élménnyé teszi a házban való eltöltött időt.



(Forrás és fotók: home-designing.com)