Jump to content

Álomotthon - Casa Bramasole

2014. 09. 23. 21:42

Aki olvasta Frances Mayes Napsütötte Toszkána című könyvét, annak ismerős lehet az alábbi villa neve. Az amerikai írónő ugyanis Cortonában vett meg és újított fel egy hasonló nevű csodás házat, ám a Bramasolénak Umbriában is van testvére.

Az olasz Bramasole szó annyit tesz magyarul, hogy "napra vágyódó". Hát, az biztos, hogy ez az umbriai ház is a fantasztikus színeket varázsoló olasz napsütés utáni vágyódásból épülhetett meg, magán hordozva az umbriai építészet elmaradhatatlan jegyeit.

Az umbriai dombok közé épült, de csodás tóra néző panorámával rendelkező régi farmházat tulajdonosai helyi mesteremberekkel újíttatták fel, meghagyva a ház eredeti olaszos báját, és középkori hangulatot árasztó kőburkolatát.

A ház külseje és belseje egységesen vegyíti a hagyományos és a modern, a régi és az új fogalmát. A kívül-belül rusztikus kőkburkolat és kőpadló, a fagerendák és kandallók mellett helyet kapott egy medence, a tökéletesen felszerelt legtrendibb konyha és a csodaszép fürdőszoba.



A falakba vájt kandallók hidegebb téli estéken felfűtik a vastagabb falakat is, míg nyáron kellemes hűvös járja át a házat, ha be akarunk menekülni a legnagyobb forróság elől.