Jump to content

Álomotthon - Új-Zélandi farmház

2014. 09. 04. 21:55

Mai álomotthonunk nem éppen egy tipikus farmház, ám mégis ebbe a kategóriába sorolható, hiszen egy 80 hektáros földbirtokon található, mesés környezetben, egy gyönyörű riverheadi völgyben, erdővel körülvéve.

A ház külsseje inkább hasonlít egy luxus apartmanra, melyet erősít a modern kastély szerkezet, és a nagyvonalú - a ház alapterületével csaknem megegyező méretű - medence, ám a belső kialakítása és a bútorok inkább egy kortárs vidéki otthonra emlékeztetnek.

A letisztult, egyszerű épületszerkezet fehér falakból, sok-sok üvegből és fagerendákból áll, mindenféle sallang nélkül. A luxus érzetet inkább a hatalmas infinity medence kelti, mely akkora, hogy még fastégeket és hidakat is kellett hozzá építeni. A medence "természetellenességét" viszont remekül oltja ki a öré ültetett egzotikus növényzet, mely sokszor azt a hangulatot érezteti, hogy egy valódi tó öleli körül az épületet.



A sok faburkolattal operáló félig nyitott veranda csodás vidéki hangulatot kelt, és összeköti a medencét a belső térrel, mely kifejezetten klasszikus belső kialakítást kapott.



(Fotók: home-designing.com)