Jump to content

Álomotthon - Kanadai vidéken

2014. 09. 01. 22:13

Ez a Vancouver Islanden található tengeri panorámás épület igazi műremek: Daniel Evan White terve alapján készült, és egyértelműen Frank Lloyd Wright korai munkái isnpirálták.

A sztárépítész különleges stílusa ebben az épületben is visszaköszön, a lépcsőzetes elrendezés pedig szintenként újabb és újabb élményt kínál.

A saját tengerparti mólóval rendelkező épület természetesen medencvécel és vendégházzal együtt jár, és helyenként egészen szokatlan építészeti megoldásokat kínál. Manapság már kissé kopottnak és idejétmúltnak számít a lekerekített tetejű üvegveranda, de a házat eredetileg 1973-ban építették, a felújítás során pedig meghagyták ezt az akkoriban merész újításnak számító elemet.

A nyitott lépcsőházzal rendelkező ingatlan esetében nehéz megmondani, hogy a ház ereszti-e be a természetet, vagy a természet engedi-e be magába az épületet, mindenesetre az erdős fák között megbújó, az üvegfalak mellett szinte csak és kizárólag fapalló burkolattal rendelkező épület igazán tájba illő.

A már említett lépcsőzetes szerkezetnek, a magas fák árnyékának és a tenger felé nyíló üvegverandáknak köszönhetően a fény egész nap játszik az épületen, óránként más és más hangulatot adva a vidéki modernizmust és a szerves építészetet megtestesítő álomotthonnak.



(Forrás és fotók: home-designing.com)