Jump to content

Álomotthon - The Wing House

2014. 08. 31. 22:46

Az ausztráliai Wategos Beach és a Byron Bay Világítótorony védett területe között meghúzódó Wing House nem csak különleges tetőszerkezete miatt számít álomotthonnak.

A 7 millió dollárét kínált ingatlant Peter Stutchbury tervezte, védjegye pedig a 27 és fél méteres kinyúló tetőszárny, mely nem csak karaktert ad a háznak, hanem komoly árnyékolástechnikai funkciója is van.

Az acél, nyírfa, beton és üveg felhasználásval felépített ház kívülről - a tetőt leszámítva - teljesen visszafogott, belülről viszont elképesztően tágasnak és otthonosnak hat.

A nappali, étkező és konyha élettere egybefolyó, óriási családi központot biztosít a lakóknak, természetesen a csodálatos kilátást átengedő hatalmas üvegfalakkal, az enteriőr fókuszpontjaként szolgáló fa burkolatokkal és bútorokkal, valamint természetes védő- és árnyékoló fa palánkokkal.



A 4 hálószobás ház alagsorában külön vendég apartmant és edzőtermet létesítettek, a 22 méter hosszú, sávszerű medence pedig érdekes módon nem a terasz felé nyílik, hanem hátul, a konyha mögött helyezkedik el.



(Forrás és fotók: home-designing.com)