Jump to content

Álomotthon - Új-Zélandi üvegház

2014. 08. 30. 23:50

Ha az ember az Új-Zéland északi részén található varázslatos Kerikeri vidékén birtokol egy olyan telket, mely egy vékonyka kis félszigeten fekszik, egyik oldalról egy tó, a másik oldalról pedig a tenger határolja, akkor természetesen nem akar falakat építeni a házához.

Richard Naish nemzetközileg elismert és díjazott építész is úgy látta jónak, hogy ezt a különleges telekadottságot kell kihasználni, és ha már úgyis körbe víz veszi körül az ingatlant, akkor a falak ne takarják el a csodás kilátást.

Így az épület falainak háromnegyed része üvegfal, mely egyben védjegye is a modern, ám mégis egyszerű stílusú otthonnak. A nappali-étkező-konyha tér természetesen a panoráma felé nyitott. A csillogó üveghatást pedig tovább erősíti a hangsúlyos bútorok átlátszósága is: a hatalmas ebédlőasztal például szintén üvegből készült.



Ilyen környezetben persze pompás kinn tartózkodni, így természetesen nagy hangsúlyt fektettek a kültéri helyszínek kialakításába: szabadtéri tűzhely, fapallós terasz, fullpanorámás jacuzzi és infinity sarokmedence segíti a tökéletes kikapcsolódást.



A kilátás persze a ház eldugottabb, privát részeiből, tehát a háószobákból is élvezhető, hiszen minden lakószobához saját, szeparált terasz tartozik.

Az ingatlan exkluzivitását tovább növeli a hatalmas birtok, mely saját kikötővel, farmházzal, és mintegy 650 olajfával rendelkezik.

(Fotó: home-designing-com)