Jump to content

Álomotthon - Norvég nyaraló

2014. 08. 28. 23:44

Norvégia gyönyörű ország, csodálatos természeti adottságokkal. Pláne a rövid, de fantasztikus nyári hónapok alatt. Nem csoda, ha ezen a csodás "telken" egy egészen zseniális nyaraló épült.

A Jarmund/Vigsnæs AS Architects tervezőiroda keze meg volt kötve, amikor egy norvég család megbízását elfogadta és a dél-norvégiai Vestfold tengerpartján található sziklára kezdte meg a nyaraló épület tervezését.

Mivel a terület eleve természetvédelmi területen található, már az építési engedély megszerzéséhez számtalan szabályt be kellett tartani. A ház struktúrája, anyagfelhasználása és színe is tájba illő kellett, hogy legyen, de persze ennek az építész csapat örömmel tett eleget.



A sziklaszínű fagerendák és terméskő burkolatok mellett a ház vonalai is annyira illeszkednek a mesés környezetbe, hogy a szárazföld felől szinte észre sem venni a nyaralót.

A természetes hangulatra ráerősít a szikla tetjén kialakított zöld kert és a csodálatosan megépített infinity medence. Az ingatlanhoz természetesen saját sziklastrand is tartozik.




A végeredmény lenyűgöző, a hivalkodástól mentes épület pedig példaértékű a természetközeli, tájabillő építészet területén.

(Fotók: decoradvisor.com)