Jump to content

Álomotthon - Ház tengeri sziklafallal

2014. 08. 26. 22:18

Álomotthon kategóriában sok mindent láttunk már, egy full panorámás szikla tetejére épült házra már szinte fel sem kapjuk a fejünket. Na de egy ház, ami a tengerparti sziklába épült? Az azért már ritka.

A dél-afrikai Fokváros lélegzetelállító partvidéke gyakran megihleti a világ legjobb építészeit. A sziklás tengerpartra azonban nem könnyű építkezni.
Na de ha két sziklatömb között talál valaki egy kis helyet, és élénk a fantáziája, akár szikla köré is építheti lakóházát.

Ez a zseniálisan gyönyörű otthon például úgy épült, hogy míg az ember a nappaliból és hatalmas hajópadlós napozóteraszról előre nézve gyönyörködhet az óceánban, addig ha oldalra pillant, mindkét oldalról egy sziklatömb köszön be a lakótérbe. A beköszönést pedig szó szerint kell érteni, ugyanis a ház oldalfalait gyakorlatilag a sziklafalak helyettesítik.



A ház ugyanakkor diszkréten és maximálisan tájba illően lett tervezve, figyelve arra, hogy a temrészeti környezet semmiképpen ne sérüljön, kíváncsi szemek elől eltűnjön, és senki előtt ne zavarja a csodás panorámát.

A végtelenül egyszerű és letisztult struktúrájú épület kevés anyagot használ, az is többnyire üveg és fa, így szinte teljesen szabadon lélegzi be az óceán illatát.
Rusztikus, minden glancot nélkülöző belső kialakítása pedig tovább erősíti azt az érzetet, hogy ebben a házban tényleg egybe olvadhatunk a természettel.



(Forrás és fotók: home-designing.com)