Jump to content

Álomotthon - Chilei minimalizmus

2014. 08. 22. 19:02

Ha valakinek fullpanorámás, óceán-aprti telke és töménytelen pénze van, könnyen elszalad vele a ló az építendő ház külsejét illetően. Ez a chilei luxus ingatlan viszont nem a csicsás flikk-flakkok miatt látványos, hanem azért, mert a végtelenül leegyszerűsített vonalak nem vonják el a figyelmet a z óceánról.

Chilében, Valparaiso tartományban található ez a minimalista óceánaprti épület, melyet a santiagói LAND Arquitectos álmodott meg. A külcsín dobozos elrendezésű, a betonfalak egyszerű vonalait csak a hatalmas méretű ablakok törik meg.

A beton szürkéjét itt-ott jól megválasztott fa burkolatokkal próbálták meg feldobni, és figyeltek arra is, hogy a ház környékét sűrűn beültessék helyi növényekkel, erősítve a dél-amerikai hangulatot.

A belső terek sokkal finomabbak és melegebbek annak ellenére, hogy szinte kizárólag csak fehéret és faanyagot használtak, mely az otthonosság érzetét kelti, ám továbbra is a kilátásra koncentráló minimalizmust erősíti.

A legnagyobb hálószoba például csupa üvegfalból és egy hatalmas franciaágyból áll, de nincs is olyan érzésünk, hogy elférne még néhány bútor.

A chilei épület bizonyítja, hogy minimalizmus sokszor rideg hatása itt inkább a természet és a panoráma tiszteletét valamint előtérbe tolását segíti elő.



(Forrás és fotók: home-designing.com)