Jump to content

Álomotthon - Rockstar Villa

2014. 08. 20. 19:03

Mallorca szigete önmagában is álomszerű, többek között hihetetlen színei miatt. A tenger kékje, a sziklák és a városok fehérje és a természet buja zöldje hihetetlen színkavalkádot eredményez, mely a modern építészetben is megmutatkozik.

Ez a gyönyörű mallorcai épület egy szikla tetejére épült, mintegy madárfészekként, a mallorcai Puerto Andratx-ban. Alberto Rubio tervezőcsapatát a környezet és a tengeri sirály ihlette meg, ezért lett az épület hófehér, mely a tenger és a feszített víztükrű infinity medence kékje mellett szemkápráztató kontrasztot hoz létre.

A ház szerkezete látványosan káoszos, definiálatlan vonalvezetésű és szinteltolásokkal operál, az üvegfalak pedig szinte eltüntetik a belső és külső terek közötti határokat, így még csodálatosabb hangulatot áraszt.

A négy hálószobás épület ugyan sziklára épült, de ennek ellenére is van közvetlen hozzáférése a tengerhez, hiszen saját magánút vezet le a partig. Ez ugyan komoly lépcsőzést igényel, ám a lenti saját strand és a fenti Ibizára néző panoráma megéri a szenvedést.




(Fotó: onekindesign.com)