Jump to content

Álomotthon: Villa Six

2014. 08. 18. 19:52

Ha a karib-tengeri St. Barts szigetén van egy házad, akkor nagyo bajod már nem lehet az élettel. Akkor sem, ha az a ház mondjuk egy tengerparti bungaló. Akkor meg pláne nem, ha a Villa Six tulajdonosa vagy, mely a sziget legszebb kilátással rendelkező pontján fekszik.

Na persze nem nagyon van olyan csücske ennek a paradicsomi szigetnek, ahonnan borzalmas lenne a kilátás, de a Villa Six tervezője, Olivier Dain figyelt arra, hogy naponta élhess át olyan pazar naplementéket, melyeket csak giccses képeslapokon látunk.

A Pointe Milou-ra néző villa nyugati tájolása persze nem csak a csodás naplementék miatt lélegzetelállító. Az óceánra és a környékbeli kis szigetecskékre néző ház a modern építészet jegyében épült, minőségi anyagok felhasználásával, végig arra törekedve, hogy különleges hangulata legyen az ingatlannak.

Bisazza csempék, Lutron világítótestek, a Donald Kaufman által személyre szabott falszínek és Christian Liaigre által tervezett bútorok teszik igazán különleges luxusélménnyé az ottllétet.

A ház központja az egybenyitott nappali, étkező és konyha, mely természetesen beleolvad a külső környezetbe, és a hatalmas teraszba, melynek végén természetesen ott van a nélkülözhetetlen infinity medence.

A hálószobákhoz pedig nem csak fürdőszoba, hanem privát külső jacuzzi is tartozik.



(Forrás és fotók: christiesrealestate.com, wheretostay.com)