Jump to content

Állomotthon - a felhők felett

2014. 08. 05. 17:16

Aki már odáig jutott az életben, hogy van egy magánrepülőgépe és sokat használja, annak már igazán semmiség kicsit otthonosabbá tenni a belső fedélzetet, nem igaz?

A VIP Completions Ltd. egy magántulajdonban lévő, és neve elhallgatását kérő privát megrendelő számára alakította át egy Boeing 787-9 Dreamliner gép belsejét, méghozzá a tulajdonos kérése alapján a víz inspirációjával.

A fedélzeten nem csak hogy külön hálószoba, fürdőszoba és moziterem van, de ez a világ első olyan repülőgépe, melyen egy vízzel teli úgynevezett buborékfal is található, ami változtatja színét. A hangulatvilágítást szolgáló berendezéshez egy okostelefon applikáció is jár, mellyel a tuljadonos maga választhatja ki a buborékfal színét.

A dizájnerek a vízhatású belső kialakításánál fekete, fehér, valamint a szürke és az ezüst ezernyi árnyalatát alkalmazták, melyet a tükröződő és textúrált anyagok felhasználásával tettek még "vízszerűbbé."
A Swarowski kristályok és a hullámzó falvonalak pedig még inkább erősítik azt az érzést, hogy a felhők felett is otthon érezhetjük magunkat, még akkor is, ha ott is a víz az úr.