Jump to content

Kellemesen csilingelő szélcsengő házilag

2020. 08. 17. 20:00

Kellemes dallamot játszik a legkisebb fuvallat érintésekor is, szép, és remek terasz/erkély díszítőelem. Mi az?

A szélcsengő jól mutat a lakásban és kültérre felfüggesztve egyaránt. Ha házilag készíted, bárhogy variálhatod, kifejezve vele saját egyéniséged és kreativitásod. Mutatjuk, mi kell hozzá!

Amire szükséged lesz

- szárított uszadék fa
- különböző zománcozott agyagformák
- damil
- nagyobb gyöngyök
- fúró

Elkészítés

Gyűjtsünk össze különböző laposabb agyagformát, kagylót vagy akár színes hordaléküveg darabokat. Lehet házilag is készíteni lapos agyagformákat, különböző hobbiboltokban kapható, házilag égethető agyagot, amit felhasználva saját ízlésünk szerint készíthetünk formákat.

Egy vékony fúró segítségével fúrjunk mindegyik formába egy kis lyukat.

A hordalékfába is fúrjunk lyukakat: kettesével a középső részébe, és a széli részekbe. Ide lesznek felfüggesztve damilon a formák.

Fűzzünk fel a damilra a 1 nagyobb gyöngyszemet, majd vessünk bogot a végére. Majd az agyagformát. Általunk választott távolságra vessünk ismét bogot és fűzzük tovább a gyöngyöt és a formákat, és így tovább.

Majd ha befejeztük a fűzést dugjuk át a damilt a fán és vissza a mellette levő lyukon és kössük össze a két damilt jó szorosan.

Ha befejeztük a szélcsengőt, a fa középső részén húzzunk át egy hosszabb damil szálat, ezúttal felfele és bogozzuk össze. Máris kész a saját, egyedi szélcsengőnk.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;kezmuvesseg.co.hu | Kép: pixabay.com)