Jump to content

Ajándék az illat jegyében: házi készítésű rozmaringos-citromos szappan

2018. 12. 07. 19:05

A citrom és rozmaring kombinációja igazi felfrissülés a bőrnek, gyengéd bőrradír az arcnak és remek hidratáló a testnek. Ránézésre igazán egyedi darab, és garantáltan nagy sikert arat, ha ajándékba adod.

Szappant készíteni ugyan olyan könnyű, mint az otthoni alapanyagokból összedobni egy bőrtápláló tusfürdőt. Az egész folyamat nem tart tovább bő félóránál. Az eredmény pedig a vegyszermentes, természetes módon hidratáló, sejtregenerációt elősegítő, házi szappan. A citrom és rozmaring kombinációja igazi felfrissülés a bőrnek, gyengéd bőrradír az arcnak és remek hidratáló a testnek.

Amire szükséged lesz hozzá:

- natúr glicerines szappan
- mentalevél, rozmaring, citrom, bazsalikom, és narancshéj
- pár csepp illóolaj

Elkészítése:

A szappant vágjuk hatfelé, és tegyük egy üvegtálba, majd az üvegtálat a mikróba addig, míg a szappan olvadni nem kezd (kb. fél perc). Az apróra vágott zöldeket és a lereszelt narancshéjat keverjük hozzá a felolvadt szappanhoz, majd az egyveleget öntsük tetszőlege formájú műanyagba.

Adjunk hozzá pár csepp illóolajat (az aroma tetszés szerint), és az exkluzívabb megjelenést érdekében néhány egy fél marék szárított gyümölcsreszeléket.

Végezetül tegyük a fagyasztóba két órára a szappant, majd óvatosan emeljük ki a formából és vágjuk annyi részre, ahány darabot ajándékozni szeretnénk.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)