Narancs illat nélkül elképzelhetetlen a karácsony és a december. A sütemények, a díszítés, és az ajándékok tömkelegében is fellehető egy-két darab gömbölyded narancs. Hús és héja is egyaránt hasznosítható, bár most utóbbi kreatív újrahasznosításának trükkjét mutatjuk meg neked!
Amire szükséged lesz:
- narancs
- szegfűszeg, fahéj
- kanál
- kinyomóforma
- mécses
Elkészítése:
Vágd félbe a narancsot, és óvatosan kanalazd ki a belsejét. Figyelj arra, hogy ne sértsd meg a héjat, és arra is, hogy minél több húsát sikerüljön kiszedned. Ha megvagy tedd a radiátorra száradni egy kicsit.
A narancs egyik felébe szúrj szegfűszeget tetszőleges formába, a másik felét pedig szúrd ki egy kinyomóformával. A változatos és izgalmas mintáknak a kreativitás és kézügyesség szab határt. Ha van kedved farigcsálni, akkor csillagot, télapót, fenyőfát, hullócsillagot is vághatsz a héjba.
Végezetül nincs más dolgod, mint belehelyezni a mécsest a narancs megfelelő felébe, és élvezni a csodálatos illatot, és árnyjátékot.