Jump to content

Az ingatlantulajdonosok kétharmada felújítana

2017. 11. 13. 09:05

A Budapest Bank felmérése szerint a felújítást tervezők mintegy fele saját megtakarításából fedezné a munkálatokat, csak 17 százalékuk venne fel ehhez banki kölcsönt.

A magyar ingatlantulajdonosok mintegy kétharmada tervez felújítást lakásában, házában – derül ki a Budapest Bank e témában készített felméréséből. Az anyag szerint a tulajdonosok fele 1-2 éven belül már szeretné is elkezdeni a beruházást.

A megkérdezettek valamivel több mint fele 30 évnél idősebb épületben lakik, ezen belül ötödük pedig 50 évnél is régebbiben. A válaszadók mintegy háromnegyedénél már voltak korábban ilyen munkálatok, amelyek a családi házak esetében nagyobb arányban és többször fordultak elő.

A felmérés szerint a felújítást tervezők mintegy fele saját megtakarításából fedezné a munkálatokat, s csak 17 százalékuk venne fel ehhez banki kölcsönt. Érdekesség, hogy a beruházást tervezgetők fele várhatóan szakembert bíz majd meg a munka elvégzésével, majdnem ugyanennyien azonban a „csináld magad” módszert választják.

(Forrás: hazesotthon.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)