Jump to content

Különleges dísz, kutyabarátoknak

2016. 12. 17. 14:39

Ki mondta, hogy a karácsonyfa díszei közé nem fér be egy-két mókásabb, egyedi darab is? Örökítsd meg kutyusod tappancsát, és idén öltöztesd mancsmintásba fenyőfádat.

A hűséges négylábúak számára az év minden napja karácsony, ha gazdájukkal lehetnek. A legtöbb kutyabarát ilyenkor kedvencét is megajándékozza, sőt fenyőfájáról sem spórolja le a saját készítésű, kutyusos díszeket.

Mancs lenyomat, fénykép, kutya formájú dísz. Egyszóval minden felkerül a fára, amit csak el lehet képzelni. Mindközül talán mégis legszemélyesebb gipszből vagy tésztából készült tappancs mintás dísz. Utóbbi kicsit furcsán hangozhat első olvasatra, de ugyan annyira tartós, mint gipszből készült társa, sőt, számos előnye van: többek közt nem ragad semmi a kutyus tappancsára. Ha te is szívesen elkészítenéd a lenyomatot, Erre lesz hozzá szükséged:

- 1 csésze só, 1 csésze liszt, ½ csésze víz, ragasztó, flitter, spárga.
vagy
- modellgipsz

A tésztás változat elkészítése:

A sót a és a lisztet tegyük egy tálba, majd öntsünk rá vizet. Keverjük addig, míg csomómentes masszát nem kapunk. Ezután simítsuk ki egy sütőpapírra, és pogácsaszaggatóval formázzunk belőle egyenletes köröket (kutyamancs méretűnek megfelelő nagyságút). Ha nincs speciális eszköz, akkor egy nagyobb szájú pohár is megteszi.

Ezután jöhet a blöki tappancs. Nyomjuk bele finoman a tésztába, majd fúrjunk bele egy lyukat. Tegyük a sütőbe a kész alkotást és süssük három órán keresztül 200 °C fokon.

Hagyjuk kihűlni a művet, majd kedvünk szerint színezzük ki, szórjuk be csillámporral. Nyugodtan írhatunk is rá.

Az egyedi mancsdíszt akasszuk a fára, és gyönyörködjünk bene.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: etsystatic.com)