Jump to content

Levendulás szemkörnyékápoló házilag

2016. 12. 06. 09:05

Öregedni senki sem akar, méltósággal viselni azt pedig még kevesebben képesek. Így kisebb vagyonokat költenek a kozmetikaipar csodaszereire, amik az örök fiatalságot ígérik. De van ennél egyszerűbb megoldás is a viszonylag fiatalos küllem megőrzésére, kezdjük először is a szemkörnyékkel!

A szem a lélek tükre, tartja a bölcs mondás, és mennyire igaz. Egy meggyötört szemkörnyék nem túl esztétikus, és az amúgy pajkosan csábítgató pillantást is elronthatja. Érdemes hát odafigyelni ennek a lágy bőrfelületnek a karbantartására. Nem muszáj méregdrága kencéket használni, hiszen egy-két életmódban elkövetett változás és egy kis házi készítésű kozmetikum még sokkal hatásosabb is.

Az öregedés a szemkörnyéken látszik meg először, azért mert itt a legvékonyabb a bőr. A sötét karikák, a szarkalábak a nők rémálmai. De nincs ok pánikra, lehet ellene tenni, méghozzá hatásosan.
Először is fontos az, hogy napi 7-8 óra alvás legyen meg mindenképpen, illetve átlagosan napi 2 liter vízfogyasztása ajánlott. Egy-egy halétel – lehetőleg lazac – beillesztése a heti menübe, mert a benne található anti-oxidánsok természetes bőrregeneráló hatással bírnak, illetve gátolják a ráncok kialakulását.

És íme, ami megadja az egész savát borsát: Levendulás szemkence

Hozzávalók:

- 3 evőkanál jojoba olaj
- 1 evőkanál szőlőmag olaj
- 5 csepp levendula olaj
- 3 csepp római kamilla olaj
- 2 csepp bergamott olaj

Elkészítés:
Öntsük az olajokat egy cseppentős üvegbe, és jól rázzuk össze minden használatkor. Egyetlen cseppet tegyünk az ujjunkra és kenjük a szemkörnyékre lefekvés előtt. A jojoba olaj szerkezete nagyon hasonlít az emberi bőr által termelt faggyúhoz, ezért nagyon jól segíti a bőrt a nedvesség megkötésében, rugalmasabbá teszi. Jó érzékeny bőrre, száraz bőrre, aknés bőrre egyaránt, nem kelt zsíros érzetet. Magas az E vitamin tartalma, és fényvédő tulajdonsága is van: 16 faktoros! A szőlőmag olaj könnyen és gyorsan felszívódik, regenerálja a bőrt, megelőzi korai öregedését. Tökéletes normál és zsíros bőrre egyaránt, különösen a szem környékére van jó hatással. A felhasznált illóolajok pedig kifejezetten a szemkörnyék bőrének ápolására valók, de használhatunk ezen kívül citrom, rózsa, pálmarózsa, édeskömény illóolajokat.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu;lukreciakencei.hu| Kép: pixabay.com)