Jump to content

Malacpersely öblítős flakonból és kis krémes tégelyből

2016. 11. 30. 19:05

Gondoltad volna valaha is, hogy tényleg vállalható perselyt készíthetsz csupán egy üres flakonból és krémes tégelyből? A cuki malacpersely ajándéknak sem rossz, és kiválóan mutat a nappali egyik polcán is. Elkészíteni jó móka, sőt a gyerkőcökkel válik csak igazán azzá.

Ha nincs éppen üres öblítős flakonod, akkor egy hasonló formájú tusfürdős, vagy samponos műanyag is megteszi, a lényeg, hogy hasonlítson az elkészíteni kívánt tárgyra.

Amire szükséged lesz:

- 1 fogantyú nélküli üres öblítős flakon
- 4 kis üres babakrémes tégely
- körömlakk
- folyékony ragasztó
- 1 tekercs színes papír
- olló és sniccer
- fekete alkoholos filc
- ceruza
- pipatisztító

Elkészítése:

Először is kezdjük a malac füleivel: a színes papírra rajzoljunk ceruzával két egyforma nagyságú fület, majd vágjuk ki őket. Végül a rövidebb oldalon kb. 1 cm-t hajtsunk be – ezen a részen fogjuk majd rögzíteni a testhez.

Alaposan mossuk ki az öblítős flakont, hogy később ne ragadjon bele a pénz. Távolítsuk el róla a címkéket is. Ha nehezen megy, öntsünk egy kevés körömlakklemosót egy vattára, és azzal próbáljuk meg letörölni. Ha a flakon kívül-belül szép tiszta, ideje bevágni a lyukat a pénzbedobáshoz. Ehhez sniccert használjunk, de legyünk óvatosak, mert ez a szerszám nagyon éles. A lyuk nagyságának meghatározásánál figyeljünk arra is, hogy könnyedén átférjenek rajta a pénzérmék.

A kupak felső részére rajzoljunk orrot és szájat, a flakonra pedig szemeket. A legjobb, ha ehhez vízálló alkoholos filcet használunk. Végül ragasszuk fel a flakon két oldalára a már előzőleg kivágott füleket.

Készítsünk neki lábakat. Ehhez fessük be a kis krémes tégelyeket a kedvenc színű körömlakkunkkal, hagyjuk megszáradni, majd ragasszuk őket a test jobb- és baloldalán alul előre és hátra.

Ne feledkezzünk el a farkacskájáról sem: tekerjük fel a pipatisztítót malacfarok formára, majd ragasszuk a flakon aljára. A farkacskát úgy is rögzíthetjük, hogy a flakon aljába lyukat fúrunk, és abba ragasztjuk bele a feltekert pipatisztítót.

Kész is volnánk!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu/ dm-drogeriemarkt.hu | Kép: beveragemachinery.net)