Jump to content

Csináld magad: Ötletes konyhai dekorációk

2016. 10. 23. 09:05

A konyha elsősorban funkcionális helyiség. Élelmiszer tárolására, előkészítésére, elkészítésére és fogyasztására alkalmas, így általában nem ezt a területet dekoráljuk először otthonunkban. Ám néhány egyszerű, és könnyedén megvalósítható ötlettel a konyhában is kiélheted DIY-szenvedélyedet!

Az alábbi videó segítségével még könnyebb lesz elkészíteni ezeket a gyönyörű konyhai dekorációkat!

1. Átlátszó, szép formájú vázába, üvegbe szórj színezett, különleges formájú száraztésztát, melyet csinos külseje miatt úgysem lenne szíved megenni.

2. Fújj be általad választott színnel egy régi kancsót, és rendezz el benne élethű művirágot vagy friss, vágott virágot, hogy mindig konyhád dísze lehessen!

3. Egy fotókeretből vedd ki az üveglapot, fújd be fekete festékszóróval, majd fest át két réteg táblafestékkel. Száradás után recepteket, menüket, kedves családi üzeneteket írhatsz rá és még a konyhádat is feldobod!

4. Fújj be festékszóróval egy befőttesüveget, valamint egy kisebb készlet fakanalat. Nem csak remek dekoráció lehet az installációból, de a fakanalak száraira felköthetsz egy-egy ételt vagy menüsort a hét minden napjára, majd családoddal játszhatsz: minden nap más húz fakanalat az üvegből, és az lesz a vacsi, ami a cetlin áll!

5. Hobbi- vagy barkácsboltban vásárolj nagyobb fa betűket, melyeket tetszőleges színűre festve ragaszthatsz a konyhapult és a szekrény közötti falrészre, vagy bárhova a konyhában. Kirakhatod családod nevét, kedvenc ételed nevét olaszul vagy franciául, de az is elég, hogy "nyamm".

 

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

 

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: momtastic)