Jump to content

Napelem cserépbe öntve: gazdaságos, helytakarékos, menő

2016. 08. 18. 16:05

Mindig is zavartak az ormótlan nagy napelemek? Elérkezett a helytakarékos, látképbe illeszkedő természetbarát áramgenerálást elősegítő panelek ideje, ugyanis egy svéd cég feltalálta a napelem-cserepet.

 

Esztétikailag szinte belesimul a környezetbe, ráadásul még pénzt is spórol tulajdonosának. Lehetne a napelem-cserépnél szuperebb dolgot feltalálni?

Az innováció a svéd Soltech Energy System nevű cég gyártósoráról jött le, amelyek egy nagy előnnyel bírnak a hagyományos napelemekhez hasonlítva: nem rondítanak bele a látképbe. Működési elvük egyébként azonos a szokványos napkollektorokéval, hiszen úgy termelnek energiát, hogy közben nem rónak felesleges terhet a környezetre.

De nem csak esztétikus megjelenésű és környezetbarát, hanem kifejezetten strapabíró is. Ellenáll a szélsőséges időjárásnak, és a szűrt fényből is energiát generál. Akár magán- vagy üzleti célra is felhasználható, akár nyitott vagy zárt térhez is tökéletes. Akadálytalanul átengedik a fényt és a meleget, a tető alatt megtermelődő forró levegőt pedig egy akkumulátor segítségével lehet továbbítani a víz melegítésére, az elektromos hálózathoz vagy a fűtési rendszer felé. Szuper, nem de?

 


További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

Forrás: hazesotthon.hu | Kép: static.fanpage.it