Jump to content

Törülközőből fürdőszobaszőnyeg? Az újrahasznosítás felsőfoka!

2016. 06. 07. 13:00

Az idejüket megszolgáló darabok általában portörlőként, felmosóként vagy kutyatörülközőként folytatják pályafutásukat, holott ennél sokkal kreatívabb módon is újrahasznosíthatjuk őket.

A törülközők limitált ideig bírják csak a gyűrődést, de egy-egy kedvenc darabjától nehezen válik meg az ember, és foszlásig használja. Ha nincs szíved kidobni törülköződet, vagy egyszerűen csak ráuntál és lecserélnéd, ahelyett hogy kihajítanád, fonj belőle szőnyeget!

Ez első olvasatra igencsak furcsának tűnhet, de egy kis időráfordítással könnyedén, mutatós, egyedi és jó nedvszívású fürdőszaba szőnyeget kreálhatunk a leselejtezett törülközőkből. Azok is bátran belevághatnak az átalakításba, akik soha életükben nem fontak, kötöttek, vagy szőttek, ugyanis csak némi kézügyességre, és sok-sok türelemre van szükség, na meg néhány törölköző csíkra, attól függően, hogy mekkora, és milyen színben pompázó szőnyeget szeretnénk. Az ideális vastagság 2-3 cm, hosszúságát tekintve pedig minél hosszabb annál jobb!

Az elkészítése nem nagy kunszt. Kiindulópontnak fogj három törülköző csíkot és varrd össze a végeiknél (csak egy egyik felén), majd kezd el összefonni őket. Ha elfogytak a csíkok, akkor varrj hozzá még hármat és az említett eljárás szerint folytasd a fonást. Addig hosszítsd a törölközőcsíkot, amekkora szőnyeget szeretnél, a továbbiakhoz pedig videós segítséget nyújtunk!

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép:carpet.panaromalife.com)