Amire szükséged lesz:
- egy kis lábos
- egy régi tömbgyertya vagy természetes viasz
- virágok
- egy-két kicsi befőttesüveg vagy gyertyapohár (attól függ, hány gyertyát készítesz)
- gyertyánként egy kanóc szál
- egy fém konzervdoboz
Elkészítése
Tedd a lábost a tűzhelyre néhány centiméternyi vízzel, és tedd a közepébe a konzervdobozt. A konzervdobozban olvaszd fel a viaszt vagy a régi gyertyát, míg folyékony állagú nem lesz. Illatként használhatsz néhány cseppet kedvenc illóolajodból.
Az üveg aljára lógasd a kanócot, amelynek a végét kösd egy ceruzára, a ceruzát pedig tedd az üveg szájára, hogy stabilan lógjon a kanóc. A megolvadt viasz és egy ecset segítségével "ragaszd" a virágokat az üveg oldalára, majd óvatosan öntsd fel az üveget folyékony viasszal, vigyázva a kanócra és a virágokra.
Szilárdulás után már meg is gyújthatod tavaszi gyertyádat!
További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: organicconnectmag)