Jump to content

Fonalsapkák, a bolyhos megjelenésű kedves apróságok

2015. 12. 16. 16:00

A fonalból készült apró sapkák első olvasatra nem tűnnek túl ünnepi hangulatúnak, viszont az elkészül darabok után garantáltan te is akarsz majd pár manósapkát, ugyanis annyira aranyosak!

A manósapka méretű fonalból készült díszeket bárhova felaggathatod, jól mutatnak fűzérként, ajándékcsomag dekorációként, és még a fenyőfán is megállják helyüket. Akárcsak a klasszikus karácsonyi díszek ez az apró, bolyhos figura is mosolyt csal majd arcodra, ha rápillantasz.

Amire szükséged lesz:

  • vécé papír guriga
  • fonal
  • olló

Elkészítése:

Egyetlen hátulütője az apró sapkácskáknak, hogy a szokottnál időigényesebb az elkészítésük. De sebaj, mert a végeredmény megéri az öt perccel több munkát!

A sapkák alapjául a vécé papír tekercs szolgál majd, úgyhogy végy egy gurigát, és vízszintesen tartva jelölj be rajta két centiméterenként egy-egy sávot. Ha jól csináltad öt darab, két centiméter széles csíkot kellett, hogy kapj.

Ezután a fonalból vág le tizenöt centiméter hosszú szálakat, legalább ötven darabot.

Ha megvagy, akkor válaszd ki az egyik két centiméteres csíkot, hajtsd kettőbe a levágott fonal egyikét, és dugd át a papír tekercsen úgy, hogy ha előbukkan, apró hurokkal rögzíteni tudd. Ezt a mozdulatsort ismételd addig, míg a gurigát elborítja teljesen a fonal.

Végezetül dugd ellenkező irányba a fonalakat a gurigában és kösd össze egy másik fonallal, és vágd le a nem kellő részeket. Olló segítségével formázz bojtot a sapka tetejére.

A biztonság kedvéért, mutatunk egy elkészítési videót is.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: handimania.com)