Jump to content

Építs baldachinos ágyat!

2015. 08. 21. 11:52

Az Ezeregy éjszaka meséiben érezheted magad! 1-3 órára, kitartásra lesz szükséged, de a meghitt eredmény miatt megéri!

A mesés ágy hozzávalói:

Fúró és csavarhúzó, 7 mennyezet konzol, 1 hosszú függönyrúd (kb 20 cm-rel szélesebb, mint az ágy feje), 4x7 függönyakasztó szett, 4 méretre vágott függönyanyag, 2 rövid függönyrúd (mindkettő fele akkora, mint a hosszú).

A készítés menete:

Állítsd be a hosszú függönyrudat az ágy mögé és utána rakd a rövideket a két másik oldalra. Szereld fel a hosszú függönyrúd három tartóját a mennyezetre, úgy, hogy kb. 3 cm-rel az ágy mögött vagy az ágyvég mögött legyen, az oldalakon hagyj 10-10 cm-t az ágyvégtől; a harmadik tartó pontosan a kettő másik között legyen.

Told át a függönyrudat az első tartón és rakd rá az akasztók felét. Majd told át a középső tartón ugyanúgy. Ismételd ezt meg a középső tartóval is. Amikor elértél az utolsó tartóhoz, a rúdvéget csavarozd be a rúdba.

Akaszd fel a függönyanyagot a függönyakasztókra.

Az oldalrudakat 90 fokos szögben rakd fel az ágyvégnél lévőhöz képest. Kb. 5 cm távolságba legyen a két rúdvég egymástól és máris rögzíted a mennyezetre. Tedd rá az akasztókat a rudakra és húzd át a tartókon, csavarozd rá a rúdvégeket és akaszd fel a függönyöket.

(Forrás: home-designing.com, Fotó:60sgaragebandsvault.blogspot.com)

A Facebookon értesülhetsz a leggyorsabban friss cikkeinkről!