Jump to content

Készíts saját bortartót

2015. 07. 08. 10:04

Ha nincs pénzünk, hogy házunk alagsorába saját borospincét építsünk, de még arra sem költenénk szívesen súlyos összegeket, hogy legyen egy menő borhűtőnk, gyűjteményünket állítsuk ki saját készítésű bortartóban.

Nem kell feltétlenül barkácsolnunk, fúrnunk-faragnunk ahhoz, hogy rusztikus borostartónk legyen. Elég ha összegyűjtünk néhány alumínium kávésdoboz hengert, kívül-belül tetszőleges színűre festjük őket, majd a képen látható módon jó erős ragasztóval összeragasztjuk az oldalukat.
Ezzel egy egész henger installációt kapunk, melybe vízszintesen fektethetjük bele boros palackjainkat.

Persze ha rendelkezünk némi barkácskészséggel, ennél is összetettebb bortartókat kreálhatunk.
Egy hosszabb, és 4-5 rövidebb deszkadarabot össze-eszkábálva saját kis polcot készíthetünk a boros üvegeknek. Hogy megakadályozzuk a palackok elgurulását, használjunk polconként két nagy anyacsavart, mellyel biztosíthatjuk a gyűjteményt. És meglepően jól néz ki.



Ha találunk egy régi, de még jól kinéző fa dobozt, melyet befestünk vagy kezelünk, majd zárt aljára borospalack átmérőjű lyukakat fúrunk, egyszerű, de kedves bortartót készíthetünk, melyet a sarokba állítva mindenkinek megmutathatjuk milyen borkedvelő emberek is vagyunk valójában.

Egy szélesebb deszkába borospalack nyakának megfelelő lyukakat fúrva fejjel lefelé, ferdén is állíthatjuk a palackokat, ahogy az mostanában trendi, és még a vörösborok minőségének is jót tesz!

(Fotó: stylemotivation)