Amire szükséged lesz:
- befőttesüveg
- ecet
- 1 grapefruit
- 1 citrom
Mosd meg és hámozd meg a gyümölcsöket. Egy kés segítségével óvatosan hámozd meg a gyümölcsöket, úgy, hogy csak a gyümölcshús maradjon. A hájakat tedd bele a befőttesüvegbe, majd töltsd fel ecettel. Alaposan zárd le az üveget, majd hagyd állni 1-2 héten át hűvös, sötét helyen.
Néhány hét után szűrd át az ecetet egy másik üvegbe, immáron a héjak nélkül. Ezt a citrusos-ecetes alapot használd a következő konyhai tisztítók elkészítéséhez.
Mikrohullámú sütő/gáztűzhely tisztító:
- 2/3 rész víz
- 1/3 rész citrusos-ecetes alap
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 4 teáskanál olíva-szappan (castile-szappan)
- 8-10 csepp illóolaj (levendula, narancsvirág, menta)
- szórófejes flakon
Konyhai padló tisztító:
- 1 csésze víz
- 1 csésze citrusos-ecetes alap
- 4 teáskanál olíva-szappan (castile-szapan)
- 8-10 csepp illóolaj (levendula, narancsvirág, menta)
Minden felületre alkalmas tisztító:
- az előbbi hozzávalók, melyek keverékét szófejes flakonba töltve nem csak padlón használhatod.
(Fotó: eatboutique)