Jump to content

Csináld magad: Festett vázák

2015. 06. 24. 11:12

Használd ki a nyarat és a természetben található sok-sok virágot, és pakold tele otthonodat szebbnél szebb csokrokkal! Ja, hogy nincs elég vázád? Készíts néhányat villámgyorsan és olcsón!

Szerezz be néhány üveg befőttesüveget vagy nem használt poharat, vázát, nagyobb üvegedényt, ami jó lenne vázaként. Vedd meg kedvenc zománc akrilfesték színeidet és mehet a móka.

A színeket keverd ki vagy csorgasd bele az üvegek aljába, majd zárd le azokat a kupakjukkal és kezd el rázni és körbe-körbe folyatni a festéket az üvegek belső falán. Ecsettel segíts rá azokon a helyeken, ahova nem ér el a festék, és rázogasd addig az üvegeket, amíg egyenletesen el nem oszlik a festék.

Ha kész vagy, pergament papírra helyezd az üvegeket szájukkal lefelé, hogy megszáradjon a festék. 20 percen át szárogass, de közben mozgasd az üvegeket, hogy a szájukra tapadt festék ne ragadjon a papírhoz. Ha nagyjából megszáradt a festék, a szájukról papírral távolítsd el a maradék festéket, majd közepes hőmérsékleten sütőben sütve szárítsd tovább az üvegeket 20-30 percig.

Gyönyörű lett, ugye? Na most már jöhetnek a virágok!

(Fotó: popsugar)