Jump to content

Saját készítésű poháralátétek

2015. 06. 04. 12:43

Egyre nagyobb divat saját készítésű poháralátéteket gyártani. Ne habozz, próbáld ki te is!

Poháralátéteket gyárthatsz úgy is, hogy süthető gyurmából te magad formázod és sütöd meg azokat, vagy használhatsz régi poháralátéteket is, melyeknek már nem tetszik a színe vagy a mintája.

Süthető gyurmát bárhol hobbivoltokban is kaphatsz, akár színeseket is. Ez a kis DIY-projekt fehér gyurmát használ, de ha te úgy érzed, hogy a színekkel is kreatívkodni akarsz, hajrá!

Formázd a gyurmát kis golyókba, majd sodrófával (vagy ahhoz hasonló tárggyal) nyújtsd ki és formázd kedved szerint kör vagy négyzet alakúra. Ha megvan a megfelelő forma, a használati utasításoknak megfelelően süsd sütőben, amíg meg nem keményedik. Festékkel, körömlakkal vagy vastagabb alkoholos filccel dekorálhatod a poháralátét széleit. Ha jó a kézügyességed, vastag fekete alkoholos filccel írj fel szavakat a poháralátétre, vagy akár családod tagjainak keresztneveit. Ugye milyen szép lett?

Használat előtt kend be lakkal az alátéteket, hogy ne menjenek tönkre, ha folyadék érné őket.

Ugyanezt a projektet megcsinálhatod úgy is, hogy régi poháralátétet festesz be vagy fújsz be festékszóróval, és úgy írsz az új felületre.



(Forrás és fotók: khyatikotari)