Jump to content

Anyák napjára: Virágos gyertya és csomagolópapír

2015. 04. 29. 10:16

Közeleg Anyák Napja, de még mindig van egy kis időd kitalálni valami egyedi, saját készítésű ajándékot! Legyen mondjuk ez a csodaszép virágos tömbgyertya és hozzá illő csomagolópapír.

Nincs más dolgod, mint beszerezni egy egyszerű, nagyobb tömbgyertyát, valamint gyűjteni néhány szép virágot hozzá. A virágfejeket préseld egy rövid ideig, majd papírral és papírszalvétával védve tedd a mikróba, és további préseléssel melegítsd másfél-két percig.

Ezek után hívj segítségül egy másik, meggyújtott gyertyát, tegyél fölé egy kanalat. A forró kanalat helyezd az ajándéknak szánt gyertya alsó részére, és hagyd hogy kicsit megolvadjon a gyertya. Az így nyert folyékony viasz helyére tedd a virágfejet, majd a kanálon maradt viasszal vékonyan vond be a szirmokat, és hagyd megszáradni. Ezáltal a virág szinte "beépül" a gyertyába. Dekoráld a gyertyát ahány virággal csak szeretnéd, és kész is vagy!

Ha egyedi csomagolópapírt szeretnél készíteni, egyszerű barna csomagolópapírra nyomtass rózsa mintát egy rózsaszín festékbe mártott félbevágott zellercsomóval!



(Fotó: youtube)