Jump to content

Csokicsésze lufiból? A legjobb DIY finomság!

2015. 03. 31. 13:49

Húsvét közeledtével talán már te is gondolkozol azon, milyen jópofa tavaszi édességgel fogod meglepni családodat és a gyerekeket, ugye? Igazi, vérbeli és minden bizonnyal hatalmas sikerrel járó ötletet hoztunk: készíts csokicsészéket lufiból!

Fújj fel egy halom lufit közepesnél kisebb méretűre, az alapján, hogy mekkora csoki csészéket szeretnél készíteni, és kötözd el jó szorosan a lufikat.
Olvassz fel egy nagy tálban csokoládét és langyosra hűtsd le, de ne hagyd megszilárdulni (ha nagyon forró a csoki, a lufik kipukkannak!)
Kanál vagy spatula segítségével helyezz egy sütőpapírral kibélelt tepsire kis csokiköröket, melyek a csészék talpai lesznek. Ezek után egyenletesen mártsd bele a csokiba a lufi alsó részét, majd helyezd mindegyiket egy-egy csoki talapzatra. Ha tele a tepsi, tedd szabaddá hűtőszekrényed egyik középső polcát (az alsó és felső polcokon túl nagy levegőjárás, ezért túl gyorsan hűl le a csoki) és tedd be a tepsit a hűtőbe 1-2 órára.

Ha lehűlt és megszilárdult a csoki, nincs más dolgod, mint kilyukasztani a lufikat és megtölteni mindenféle finomsággal a csoki csészéket, például fagyival, gyümölcsökkel, tejszínhabbal.



(Fotó: cbc)