Jump to content

Tojásdekoráció: Csillogjon!

2015. 03. 11. 14:45

Húsvét közeledtével egyre nagyobb a kísértés, hogy elkezdjük az ünnep hangulatában díszíteni otthonunkat. A Húsvét egyik jelképe és szimbóluma a tojás, így a következő hetekben rengeteg tojásdekorációs ötletet hozunk majd nektek. Kezdjük egy igazán klasszikus, mégis különleges dekorral: csillámpor!

A csillámporos tojás elsősorban nem gyerekeknek jelent majd örömöt, hanem a csillogást és ragyogást, valamint a csajosan klasszikus dekorációkat szerető DIY-mániásoknak. Persze manapság már kapható ehető csillámpor és ételragasztó is, hogy a gyerekek is biztonságban legyenek!

Végy egy halom tojást és forrald fel őket. Ha esetleg hosszú távra tervezed a dekorációt, ajánlatos műanyag vagy fa tojásokat vásárolni. Kend be a tojásokat ragasztóval (a legjobb a dekupázs ragasztó!), a csillámport öntsd ki egy kis tálkába, majd hempergesd meg alaposan a porban a tojásokat. Hagyd megszáradni a ragasztót, de aztán jöhet még egy réteg, hogy helyén tartsa a csillámport, mert a felesleg enélkül szétszóródna.

Ugye milyen szépek lettek?

(Fotók: miskris)