Jump to content

Csináld magad: Festett díszpárna

2015. 02. 03. 13:37

Ha igazi DIY-mániás vagy, biztosan örülni fogsz a következő ötletnek: fesd be díszpárna huzataidat szabálytalan, de sikkes mintákkal, hogy feldobd ülőgarnitúrádat vagy ágyadat!

Ennél semmi sem egyszerűbb, hiszen még ügyeskezű rajzosnak sem kell lenned ahhoz, hogy ezt a projektet könnyedén és hamar megcsináld!

Díszpárnádhoz csak huzat kell: ha egyszínű van rajta és nem sajnálod, vedd le a párnáról, mosd ki és úgy fesd be. Ha az eredeti mintát meg akarod tartani, vásárolj olcsón az eredeti párnamérettel megegyező huzatot (az Ikea legegyszerűbb díszpárnái nagyjából 800 Ft-ért kaphatók, egyszerű és egyszínű pamut huzat ugyanennyibe kerül.)

A huzatot feszítsd ki a padlóra, újságpapírra vagy egy olyan anyagra terítve, amit nem sajnálsz, ha festékes lesz.

Vásárolj textil festéket, és használj egy régi, lejárt mágnes bankkártyát vagy ajándékkártyát. A huzatra spriccelj vagy önts hosszúkás irányban festéket, majd a kártyával simítsd el a festéket. Nem kell szabályos és egyenes csíknak lennie a festékből, pont az a lényeg, hogy szabálytalan vonalakból álljon a minta. Húzz keresztbe kasul a huzaton néhány ilyen csíkot, majd hagyd alaposan megszáradni. Aztán mehet is vissza a párnára.

A másik megoldás, ha halvány pasztellszínekkel készítesz szabálytalan geometriai formákat a huzatra, ugyanígy használva a festéket és a kártyát. Itt sem kell szabályosnak lenni a mintáknak a jópofa hatás érdekében!

(Fotók: A Beautiful Mess)