Fogj egy téglalap alakú, vastagabb fadeszkát, mely az evőeszköz tartógerince lesz. Szerezz be hat darab üres, és a címkétől megszabadított fém konzervdobozt. Fesd be a falapot és a konzervdobozokat is valamilyen élénk színre, vagy olyan árnyalatra, mai jól mutat konyhádban. Használhatsz fa. és fémfestéket, de akár festékszórót is!
Ha megszáradt minden, a fém konzervdobozokat ragaszd a felállított fa laphoz jó erős ragasztóval, hogy biztonságosan tartson. A konzervdoboz alja érjen le a földre.
Egy régi bőr övből vágj hat egyforma rövidebb darabot, meg egy hosszabbat. A rövidebbekre fehér filctollal írd fel azoknak az evőeszközöknek a gyűjtőnevét, melyek szerint csoportosítani fogod az evőeszközöket, és ragaszd rá a dobozokra kifelé, jól olvashatóan. A hosszabb bőrszíjat pedig használd fogantyúnak: a falap tetejére szögeld oda két végét.
Így nem csak jópofa, színes, és dekorációnak is kiváló evőeszköztartód lesz, de még hordozhatod is, ha arra van szükség.
(Fotó: designanddiymagazine)