Jump to content

Házi WC-illatosító

2015. 01. 05. 08:45

Még a WC-illatosításra is legszívesebben természetes anyagokat használnál és megkímélnéd fürdőszobád levegőjét a vegyszerektől? Jó hírünk van: nincs nehéz dolgod! Készíts otthon remek illatú WC-kagylóba dobható pezsgőbombákat, melyeket tisztítanak, ápolnak és eltakarnak...legalábbis a kellemetlen szagokat!

Amire szükséged lesz:

- 1 csésze szódabikarbóna
- negyed csésze citromsav
- fél kávéskanál ecet
- egy evőkanál hidrogén-peroxid
- 15-20 csepp illóolaj

Először keverd össze a szódabikarbónát és a citromsavat egy nagyobb tálban. Egy kisebb tálban vegyítsd az evetet és a hidrogén-peroxidot, majd cseppenként add hozzá a szódabikarbónás keverékhez. Nagyon fontos, hogy cseppenként add hozz, mert ha az egészet beleöntöd, a kémiai reakció miatt hatalmas káosz lesz a konyhában!

Ha szép lassan eloszlattad a keveréket, jöhet a 15-20 csepp kedvenc illóolajodból a kellemes illatok érdekében! Ha kész a massza, egy evőkanál segítségével merjél ki félgömböket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd permetezd meg egy rész ecet, egy rész víz keverékével. Hagyd egész éjjelre száradni a golyókat, melyek másnap már használhatók is. Tedd üvegbe a WC-re, és ha kell dobj egyet a csészébe, hadd pezsegjen és illatozzon!

(Fotó: popsugar)