Jump to content

Kreatív és fiatalos dekorötletek

2015. 01. 04. 20:27

Kreatívabbnál kreatívabb ötletek mutatunk az alábbi videóban, így ha szereted az igazi kihívásokat, válaszd ki valamelyiket és készítsd el! Az ötletek további jó tulajdonsága, hogy elképesztően olcsón meg is valósíthatod ezeket.

 

1. Párna házilag
Olcsóbban megúszhatod a díszpárnák kérdését, ha csak huzatot veszel, párnát saját magad gyártasz hozzá ingyen. Keress egy akkora nejlonzacskót, mint a huzat és kezd el teletömködni másik nejlonzacskókkal. Amikor megtelt a zacskó, egyszerűen húzd rá a huzatot és már kész is!

2. Váza befőttesüvegből
Befőttesüvegeidet fesd be festékszóróval, és a tovább díszítés kedvéért ragassz az alsó részére körbe egy csík más színű vagy más mintájú textilcsíkot, ragasztószalag csíkot vagy bármilyen más anyagból egy kis övecskét.

3. Italtartó vagy tálca
Ez a különösen kreatív ötlet csodásan egyszerű: vásárolj egy zacskó színes műanyag gyöngyöt és használj szilikon sütőtálat, bármilyen méretben. A gyöngyöket rendezd egymás mellé egy rétegben a sütőforma aljába, majd tedd a sütőbe a gyöngyöket és olvaszd meg őket 200 fokon, 15-20 percen át. Mivel műanyagot olvasztasz, figyelj arra, hogy konyhád ablaka nyitva legyen a sütés alatt, majd kereszthuzattal tisztítsd meg a levegőt!!!
Ha minden jól megy, az olvadás és megszilárdulás után egy egységes, de színes műanyag alátéted lesz a sütőforma alján, melyet a szilikonból egyszerűen kivehetsz.

4. Olvasólámpa felújítás
Van egy régi, henger alakú búrával rendelkező olvasólámpád? Újítsd fel! A szárát fújd be festékszóróval a kedvenc színedre, a búrára pedig húzz fel egy régi leggings nadrág szárából méretre kivágott új "huzatot".

(Fotók: rainbow-creations)