Jump to content

Ajándékok befőttesüvegben

2014. 12. 23. 17:25

Egy szép formájú befőttesüveg önmagában remek dekorációs tárgy, és rengeteg módon díszíthető! Éppen azért karácsonykor is praktikus ötlet, hiszen számtalan ajándékot rejthetünk bele, és maga az üveg is remek meglepetés. Íme néhány ötlet!

1. Tolltartónak

Fújd be olyan színű festékszóróval, melyet az ajándékozott nagyon szeret, díszítsd az üveget és vásárolj bele néhány szép tollat, ceruzát vagy filctollat. Iskolás lányoknak kiváló ötlet!

2. Ültess bele virágot

Télen úgyis hiányoljuk a virágos növényeket, úgyhogy szerezz be egy apró palántát, szórj némi földet az üvegbe, és ültesd bele a virágot. Üde, friss és kedves meglepetés a tél közepén!

3. Sikkes tárolóedények

Fújj be aranyszínű festékszóróval különböző méretű és formájú befőttesüvegeket, majd betűforma segítségével írd rá a különböző használati utasításokat. Ha például smink tároló készletnek tervezed, írd rájuk, hogy: rúzsok, ecsetek, körömlakkok, stb.

4. Csemegének

Használd a befőttesüveget arra, amire való: tégy bele saját készítésű szószt, krémet, házi sütit, vagy bármit, amit te készítettél. Készíts hozzá kedves és ünnepi matricát, melyre a szokásoknak megfelelően ráírhatod, hogy mit tartalmaz az üveg.

5. Ajándék tartó

Ha apró dolgokat veszel ajándékba valakinek, és nem tudod, hogyan csomagold, a befőttesüveg ötletes megoldás. Csomagold átlátszó celofánba az ajándékokat, majd helyezd a befőttesüvegbe, melyet kedvedre festhetsz, díszíthetsz, szalaggal átköthetsz.

(Fotók: popsugar)