Jump to content

Csináld magad - Téli hangulatú gyertya

2014. 12. 22. 16:04

Csodás téli hangulatú gyertyatartót készíthetsz, melyben a mécsest meggyújtva igazi mesevilág vesz majd körül. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, és még ajándékba is mesés!

Szép formájú befőttesüvegre méretezve rajzolj meg, vagy egy mintát letöltve nyomtass ki egy téli város sziluettjét házakkal, fenyőfákkal, utcai lámpákkal, templomtoronnyal. Óvatosan vágd körbe a vonalakat, majd mintával kifelé tedd bele az üvegbe és nyomd a falához. Végy egy fekete alkoholos filcet, és a minta alapján rajzold át az üvegre is a téli sziluettet.

Fog egy kis dekupázs ragasztót, és kend be vele a sziluett belső részét, majd szórja a ragasztós részre csillámport és várd meg, amíg a ragasztó megszárad és eltűnik, és csak a csillámporos sziluett marad. Ugyanezt megteheted a fekete üvegfestékkel is, ebben az esetben olyan, mintha egy éjszakai városképet látnál az üvegen.

A téli hangulat megteremtéséhez fog egy marék fogpiszkálót, befőttes gumival fogd össze őket szorosra és mártsd a hegyüket fehér festékbe. A köteg fehér hegyű fogpiszkálót nyomogasd jó sokszor az üveg sziluetten kívül eső részére, ettől havas, télies hangulata lesz az alkotásodnak.

Ugye milyen egyszerű és mégis szép?

(Fotó: shabbyartboutique)