Jump to content

15 perces ajándékötletek

2014. 12. 11. 14:58

Csak valami kis apróságot akarsz adni karácsonyra, olyat, ami szívből jön, és saját készítésű és nem kerül sokba, mégis látszik rajta a kezed munkája? Jöjjön néhány villámötlet!

1. Parafadugós növény mágnes. Bonyolultnak hangzik, de nem az. Parafadugót hosszában vájj ki nagyjából a közepéig. Töltsd bele egy csipet földet, és ültess bele egy icipici sziklakerti növényt: kukacvirágot, kaktuszt, vagy hasonlót. Egy kis mágnesdarabot ragassz a parafa hátuljára, és már kész is az eredeti és élő hűtőmágnes.

2. Illatcsomagok. Egyszerű, és hasznos ajándékot készíthetsz, ha kávéfilter papírba csomagolsz kellemes illatokat, amelyek frissé és üdévé varázsolják az ágyneműt és a szekrényben álló ruhákat. A filterbe tégy egy kanál szódabikarbónát, majd finom illatú egyéb összetevőket tetszés szerint: például fahéjdarabokat, szegfűszeget vagy gyömbért, és fűszernövényeket, mint például levendula, menta vagy rozmaring ágakat. Fogd össze a filtert, rázd össze alaposan a keveréket, majd egy csinos kis szalaggal és kis levendulavirággal díszítsd.

3. Házi stresszoldó tejes fürdősó. Keverj össze fél csésze zabot, 2 csésze tejporral, majd adj hozzá fél csésze kristályos sót (a legjobb ha Epsom sót használsz) és negyed csésze szódabikarbónát. Használd a keverőgépet akár. Ha kész, cseppents bele 20 csepp levendula illóolajat, majd az egészet öntsd át egy szép és zárható csatos üvegbe és adj hozzá egy pici fakanalat az adagoláshoz. A feloldódó tej luxusfürdő hatást kelt és simogat, a só feloldja a stresszt és a fáradt izmokat, a szódabikarbóna természetes méregtelenítő hatású és puhává teszi a bőrt, a levendula pedig megnyugtat.

(fotók: popsugar)