Jump to content

Csináld magad: Hópihe dísz

2014. 12. 10. 18:15

Gondoltad volna, milyen egyszerűen és könnyedén készíthetsz hópihe alakú díszt mindössze egy ragasztópisztoly segítségével? Próbáld ki te is!

Minden hobbi lakberendezőnek kell egy ragasztópisztoly. Néhány ezer forintért jó minőségű darabokat vásárolhatsz hobbiboltokban, érdemes is a jobbat megvenni, hogy minél hatékonyabb munkát végezhess vele. A ragasztópisztoly valójában felmelegített ragasztót lő ki, mellyel a ragasztás is sokkal egyszerűbb, gyorsabb és legfőképpen tartósabb lesz.

De nem csak ragaszthatsz, hanem alkothatsz is vele! A hópihe elkészítéséhez dolgozz egy olyan fa felületen, melyet nem sajnálsz (igaz, nem lesz semmi baja a fa felületnek ,de azért mégse az étkezőasztalt ragasztózd össze!), erre kezd el felrajzolni a hópihe formát a videóban látottak alapján. 3-4-szer fuss át a ragasztóval a formán, hogy minél erősebb és vastagabb, ezáltal pedig tartósabb legyen a hópihe.

Ha már mozgatható a hópihéd, egy csipesszel válaszd el a fától, és tedd át egy újságpapírra, majd szórd tele ezüst vagy arany csillámporral. Ezek után jöhet még néhány réteg ragasztó, hogy a csillámpor is megkössön és még erősebb legyen a hópihe. Száradás után tetszőlegesen díszítheted még gyöngyökkel, hogy igazán csillogó legyen, de hagyhatod önmagában is.

Készíts rá tűvel és cérnával akasztót, és mehet is fára!

(Fotó: piendlessdesign)