Jump to content

Alternatív karácsonyfa

2014. 12. 09. 17:42

Nincs helyed pici lakásodban karácsonyfának? Vagy csak nem szereted, hogy kivágják a fenyőfákat, a műfenyő pedig túl giccses? Készíts helykímélő, ám lakásdekorációnak is tökéletes alkalmas alternatív, kétdimenziós karácsonyfát!

Amire szükséged lesz: egy halom közepesen vastag ág, metszőolló, ragasztópisztoly, madzag, olló, és egy karácsonyfa égősor.

Az ágakból rétegezz egy karácsonyfa alakot, azaz a kompozíció alján legyenek a hosszabb ágak, ahogy haladsz felfelé, úgy következhetnek a kisebbek.

Ezek után húzz ki a madzagot háromszög alakban rögzítve az ágak fölé, hogy szabályossá tedd a fát. Filctollal jelöld be a madzag vonalát az ágakon, majd eszerint alakítsd méretüket a metszőollóval.

Ha kész az alakzat forgasd úgy az ágakat, hogy a kevésbé szebb felük nézzen feléd, hiszen ez lesz a karácsonyfa hátulja, amihez hozzáragasztod a madzagot úgy, hogy megtartsa az egész fa szerkezetet. A tetején hagyj egy kis plusz madzagot, hogy később felakaszthasd a fát.

Ezek után fűzd bele a fába az égősort. Jó, ha kevés égőből álló sorral dolgozol, hiszen úgyis csak minden második égőre van szükséged elől, a többi hátul marad. A hátsó égőket ki is veheted és leragaszthatod a fára, hogy ne lógjanak ki. Fontos, hogy az égősor első égőjét hagyd ki a buliból és hagyd hátul, hiszen később ez lesz a csúcsdísz világítása. Majd egy erős csomóval és némi ragasztóval rögzítsd a plusz madzagdarabból az akasztót.

Kisebb, vékonyabb ágakból, gallyakból készíts csillagot a fa tetejére, csúcsdíszként, húzd első az égősor első égőjét és rögzítsd mindkettőt az akasztóhoz. Végül egy vastagabb fadarabból készíts lábat a fának.

(Fotó: robesondesign)