Jump to content

Csináld magad: Ünnepi dekorációk

2014. 12. 08. 15:06

Hoztunk néhány igazán karácsonyi hangulatú dekor ötletet, melyek piros és fehér színűek és persze csillognak, így igazán ünnepivé teszik a készülődés heteit.

1. Ajtódísz karácsonyi gömbből. A projekt sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Kell egy koszorúalap, mini és közepes méretű karácsonyfagömbök (ehhez a díszhez elég megvásárolnod az olcsóbb, esetleg műanyag darabokat, vagy a régi, már nem használt gömböket) és egy ragasztópisztoly. A videóban látható módon ragaszd három különböző sorban a gömböket a koszorúhoz, majd a végén a minigömbökkel töltsd ki a lyukakat. Csillogóan elegáns és nagyon drágának tűnő ajtódíszed lesz!

2. Készíts egyszerű karácsonyi papírdíszeket. Kartonpapírból készíts egy tölcsért, majd vond be piros-fehér csomagolópapírral és díszítsd a tetejét masnival. Több különböző méretű tölcsér egymás mellé állítva remek hangulatot kölcsönöz, és akár gyerekszobában is remek dekor!

3. Befőttesüvegből csodás gyertyatartókat tudsz készíteni az ünnepek alatt is. Szerezz be átlátszó matricapapírt és vágj ki belőle valamilyen karácsonyi mintát (a rénszarvas nem a legegyszerűbb, ez kétségtelen...). Ragaszd rá a befőttesüvegre, ügyelve arra, hogy a matrica alá ne kerüljenek levegő buborékok. Majd festékszóróval fesd aranyszínűre az üveget, száradás után pedig eltávolíthatod a matricát. Egy mécsest meggyújtva tündérien fog mutatni.

(Fotó: patiohomedecor)