Jump to content

Inspiráció: Karácsonyi lámpások

2014. 12. 04. 13:56

A lámpás mikor is lehetne méltóbb kerti dísz, terasz dekoráció, mint decemberben, az ünnepek közeledtével. Készíts egyszerű, de csodás fényű lámpásokat, akár gyermekeiddel együtt!

1. Befőttesüvegbe helyezett mécsesekhez készíts madzagra felfűzött narancshéj dekorációt. Finom az illata, a narancs színt pedig gyönyörűen megvilágítja majd a mécses lángja!

2.Szintén befőttesüvegbe szórj egy kevés kristályos sóréteget vagy akár műhót, tégy bele egy gyertyát, az üveg száját pedig díszítsd tobozzal és még több műhóval.

3. Használd a kisebb lámpásokat fadíszként. Miniatűr üvegcsékbe tegyél mécsest, kreálj kis akasztót, és függeszd fel a lámpásokat egy fára, vagy faágakra.

4. Egy fém konzervdoboz tökéletes kellék a lámpáshoz. Szurkáld ki a doboz oldalát kis pöttyökből formálódó mintákkal, majd gyújts meg benne egy mécsest. Mesés hangulata lesz!

5. Régi könyv lapjaiból vágj ki bélést egy befőttesüvegnek és ragaszd a belső felére, a lapon pedig vágj ki egy karácsonyi mintát. Óvatosan gyújtsd meg a gyertyát, nehogy hozzáérjen a papírhoz.

(Fotók: designsponge, shelterness, craftsbyamanda, 51rangepotatoes)