Amire szükséged lesz:
- gyertyaviasz (akár korábbi gyertyák maradványaiból is, kisebb darabokra szétbontva)
- kanóc
- megmaradt kávézacc, vagy őrölt kávé
- használt papír kávés pohár
- egy hőálló tál
- és egy kisebb lábos
- papírtörlő, olló
Tedd a viaszt egy hóálló tálba, amit helyezz rá egy kisebb lábos tetejére. A lábost előtte félig töltsd meg vízzel. Helyezd az egészet a tűzhelyre, várd meg, amíg forrni kezd a víz, majd vigyázva figyeld a viasz olvadását (kb. 5 perc). Ha megolvadt és folyékony lett, dolgozhatsz vele.
A kávés papírpoharad tisztítsd meg és töröld szárazra. Tedd az aljába a kanócot (kis fémlappal együtt kapható akár hobbiboltban is!), majd szórj rá őrölt kávét, vagy a megmaradt zaccot (utóbbi esetben előtte papírszalvétában nyomkodd ki a folyadékot a zaccból).
Ezek után töltsd meg félig viasszal a poharat, majd hagyd kihűlni az egészet. Ha megkötött, jöhet még egy réteg kávé, és a viasz másik fele (persze újramelegítés és olvadás után). Ha kész vagy, vágd méretre a kanócot, és várj néhány órát, amíg megszilárdul a viasz.
Ha kész vagy, vágd le a papírpoharat a gyertyáról, gyújtsd meg és élvezd a finom kávéillatot!
(Fotók: popsugar.com)