Jump to content

Hógolyók a házban

2014. 12. 01. 15:29

A decemberhez hozzátartozik a hó, akkor is, ha odakinn épp nem esik és nem fehér a karácsony. Gondoskodj róla, hogy otthonodban is legyen néhány tartós hógolyó, mellyel nem csak a karácsonyfát díszítheted, hiszen mindenhol remekül mutatnak.

Hógolyó díszek készítéséhez karácsonyfára akasztható gömbökre lesz szükséged. A legjobb, ha átlátszó, fehér vagy ezüst, esetleg valamilyen világosabb színű gömböket használsz, és még jobb, ha átlátszó, műanyag, direkt dekorálható gömböket szerzel be.

Kenj egy vastag réteg festéket a gömbre, majd forgasd meg egy tálban előre bőségesen odakészített sóban és/vagy ezüstös, fehér csillámporban. (A legjobb, ha ezek keverékével dolgozol!). Alaposan forgasd meg a gömböt, majd ujjaiddal szórj még több sót és csillámport azokra a helyekre, ahol még nem elég fedett a gömb. Száradás után csöpögtess még néhány csepp ragasztót a gömb különböző pontjaira és szórj még több sót és csillámport, hogy apró kicsi, jégszilánkokra emlékeztető képződményeket kapj, melyektől még élethűbb lesz a hógolyód.

(Fotók: thelatestfind.com)