Jump to content

Csináld magad - Tobozdísz

2014. 12. 01. 15:04

Most, hogy végre itt a december, tényleg elkezdetünk készülődni az ünnepekre! Persze nem kell semmit elsietni, a karácsonyfa felállítása még odébb van, ám kezdheted díszíteni otthonodat. A következő hetekben számtalan ötlettel rukkolunk majd elő, kezdjük egy könnyű, de szép dekorációval: csinálj tobozdíszt!

Szerezz be néhány nagyobb és szépen kinyílt tobozt, és néhány különböző színű (lehetőleg világos pasztell árnyalatú) festéket - a megmaradt tempera, de akár falfesték is jó lesz. Higítsd fel vízzel, önts minden színt egy műanyag tálba. majd mártsd bele a tobozokat a festékbe, és hagyd, hogy átvegyék a színt. Ha kész, zsírpapírra helyezve, hagyd lecsöpögni és száradni a tobozokat. Ez általában elég hosszú idő, ha biztosra akarsz menni, hagyd 1-2 napon át száradni a tobozokat.



Ha megszáradtak, tovább díszítheted aranyló csillámporral vagy arany festékszóróval a toboz leveleinek végeit, hogy még ünnepibb köntösbe öltözzenek. Ha csillámport használsz, kenj egy kevés ragasztót (dekupázs ragasztó lenne az igazi) a toboz széleire, majd szórd tele csillámporral a ragasztós részt.

Egy kisebb szög vagy drótot akassz a toboz tetejére kampónak, majd köss rá ünnepi szalagot. A szalagos tobozokat egyben lógasd az ablakba és kész is a télies, ünnepi dísz!



(Fotók: uptodateinteriors.com)