Jump to content

Advent első vasárnapja: koszorúk 1.

2014. 11. 30. 16:42

Advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyt megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak, melynek során karácsony ünnepére, azaz a Megváltó születésére készül a világ, ezért is hívják a várakozás időszakának. Adventi koszorút azonban minden keresztény országban szokás.

 

Ma az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. A gyertyák színe katolikus körökben lila, kivéve a harmadik vasárnapra jutót, amely rózsaszín. A gyertyákat vasárnaponként gyújtják meg, minden alkalommal eggyel többet.

A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, amely karácsonykor a Megváltó megszületésével teljesedik ki.

A keresztény hagyomány manapság az ünnepi kultúra része lett, hiszen a várakozás eszméjét azok is átvették, akik nem vallási okokból ünnepelnek december 24-én.

Advent első vasárnapján hoztunk néhány koszorú ötletet, melyeket akár otthon is elkészíthetsz. Dekoratív, ötletes, hagyományos és megreformált dizájnok egyszerűen, mégis szépen!



(Fotó: pinterest, flickr, tumblr)