Jump to content

Csináld magad - Gyümölcsös fal

2014. 11. 05. 15:13

Unod már a konyhádban a fehér falakt, de nincs kedved az egészet újrafesteni vagy kitapétázni? Készíts egyszerűen és gyorsan tapéta hatású gyümölcsdíszeket.

Adolog jóval egyszerűbb, mint gondolnád: ezt a vidám narancsos-pirosas barack mintát úgy tudod elkészíteni, mintha nyomdász lennél.



Kisméretű kartonpapírra vágj ki dekor hablemezből barack és levél formákat. Mivel több árnyalatban fognak pompázni a barackjaid és használhatsz kétféle zöldet is a levelekhez, külön-külön készíts mindegyikhez nyomda alapot. A barackokat egy szabálytalan körből csináld meg, és rajzold szabadon a leveleket is, így lesz sokkal vidámabb és élethűbb a falad.



A kivágott mintákat ragaszd fel a kartonpapír darabokra és kész is a nyomdajáték. Szerezz be piros, narancs és fehér, valamint zöld színű festéket, ezeket pedig keverd össze, hogy megkapd a háromféle barack- és a kétféle levélzöld színt.

Ha kész, kezdődhet a nyomkodás. Mártsd bele a festékekben a nyomdát, és saját ízlésed szerinti mintával kezd el nyomkodni a falra. A gyerekek is besegíthetnek a mókába!

Ha minden jól, megy nagyjából így kell kinéznie a falnak...

(Forrás és fotók: a beautifulmess.com)