Jump to content

Emlékek egy helyen

2014. 11. 03. 13:48

Millió fotód van, de nem tudod, melyiket válaszd ki és akaszd a falra? Legszívesebben ezer képet mutatnál meg otthonodban, de nincs elég helyed? Készíts fotósorozatot egy keretbe!

Egyszerű, mégis bájos ötlet. Egyre többen használnak esküvőkön, partikon, nagyobb eseményeken úgynevezett fotóautomata megoldást, azaz vendégeiket egy állandó háttér előtt fotóztatják, miután várható, hogy az emelkedett hangulatban többnyire nem hétköznapi, beállított képek fognak születni.

Ha neked is van egy ilyen fotógyűjteményed, és nem tudod, hogyan jelenítsd meg, ezt az ötletet neked találták ki! Ha nem volt ilyen fotózási alkalom a közelmúltban, rendezz egyet: hívd össze barátaidat vagy családtagjaidat, készíts egy jópofa hátteret, és egy fix helyre állított, fix beállításokkal rendelkező kamerával készíts bolond képeket.

Ha van már anyagod, jöhet a photoshop! Rengeteg erre alkalmas okostelefonos applikáció létezik már hasonló célokra (pl. Party Party App). Lehetőleg négyzetes, polaroid kép méretre vágd a fotókat, játssz a különböző filterekkel és keretekkel, melyekkel egységesítheted a színvilágot és a hangulatot, majd nyomtasd ki a képeket. Ha Instagram kép méretű fotókat nyomtatsz, rengeteg papírt és tintát spórolsz, és tényleg úgy fog kinézni, mintha fotóautomata fülkéiben készíthető sorozatot gyártottál volna.



Ha megvannak a fotóid, vegyél egy nagy keretet, és ragasz fel sorban a képeket egymás mellé. Így egy témára, egy helyen számtalan variációd lesz, melyeket sosem fogsz megunni!



(Fotók: abeautifulmess.com)