Jump to content

Házi akvarell

2014. 10. 24. 19:17

Az akvarell, azaz a híg, vízfesték alapú festészet rendkívül népszerű a lakásdekoráció területén is. Ráadásul nem kell méregdrága műalkotásokra költened, sőt még csak kiugróan tehetséges művésznek sem lenned ahhoz, hogy otthon saját kezeddel gyárts akvarell dekorációt, mely faladat színesíti.

Nem kell bonyolult dologra gondolni, elég ha csak a színekkel játszol. Otthon játszi könnyedséggel készíthetsz például ombre akvarell "festményt", melyhez nem kell különleges rajztudás, csak némi szépérzék.

Szerezz egy nagyobb méretű akvarellpapírt, és a leendő festményhez illő képkeretet, mellyel megkoronázhatod majd a művedet. Vegyél akvarell festéket, igaz, vízfesték is jó. Ehhez a "műalkotáshoz az a legjobb, ha festőpárnát használsz, ami egy nyélre erősí­tett habszivacs tömbből áll, amelyre vékony moher réteget ragasztanak. Sima felületeken gyorsan és piszokmentesen dolgozhatsz vele, és hobbiboltokban is simán beszerezheted.



Készíts elő három festőtálkát, melyeket félig tölts meg vízzel. Válassz ki egy nejed tetsző, vagy a szoba dekorációjához passzoló színt. Készíts a színből három különböző árnyalatot a tálkákba. Egyikbe kevés festéket tegyél, másikban kicsit többet, a harmadikba pedig még többet, hogy legyen halvány, közepes és erősebb árnyalatod is.

A festőpárna segítségével kezdj el szabálytalan csíkokat festeni a papírra, és ahogy haladsz előre úgy használj egyre sötétebb színeket. Ne aggódj, minél szabálytalanabb, vizesebb, kézzel festettebbnek tűnik, annál jobb!

Persze ha úgy érzed, hogy ennél jóval többre is képes vagy, azaz jobban bánsz a színekkel, mintákkal, alakzatokkal, ne félj és engedd ki magadból a benned rejtőző festőművészt!



(Fotók: sugarandcloth.com, shorelychic.blogspot.com)